SPLOŠNI POGOJI UPORABE STRANI

Z vstopom na to spletno mesto vsakdo, brez omejitev in zadržkov, sprejema ta pravna obvestila.

To spletno mesto je za vas pripravilo podjetje Kemofarmacija d.d. Vse pravice so pridržane.

Informacije in gradiva na spletni strani so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine družbe Kemofarmacija d.d. ali družb, katerih vsebine so vključene na to stran.

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Vse informacije in gradiva na tej strani so informativne narave. Kemofarmacija d.d. (v nadaljevanju: Kemofarmacija) se trudi, da so informacije na teh spletnih straneh točne in podatki ažurni, za njihovo točnost in celovitost pa ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Kemofarmacija si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Niti Kemofarmacija niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz naslednjih razlogov:

 • dostop do spletnih strani,
 • uporaba spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo,
 • nezmožnost uporabe informacij na spletnih straneh Kemofarmacije,
 • napake ali pomanjkljivosti v vsebini spletne strani, ne glede na obveščenost o možnosti takšne škode.

Te spletne strani nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih in/ali vsebujejo informacije o tretjih. Ker določene povezave na tej strani vodijo do virov, ki se nahajajo na strežnikih, ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi Kemofarmacija nima nadzora, Kemofarmacija ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo.

 

VARSTVO IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Uporabnik spletne strani www.uv-sterilizator.si izrecno dovoljuje podjetju Kemofarmacija d.d. kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov, da vodi in obdeluje njegove osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov za namene, določene v nadaljevanju. Upravljavec zbirke zagotavlja varstvo osebnih podatkov v skladu s 24. členom navedenega zakona. Uporabnik spletne strani je prav tako seznanjen in dovoljuje samodejno oz. avtomatsko vpisovanje zbranih osebnih podatkov v elektronske obrazce na tej spletni strani.

 

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s podatki, pridobljenimi iz prejetih povpraševanj

V Kemofarmacija d.d. sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Zato potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašim oddanim povpraševanjem uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

 

Privolitve, ki se nanašajo na oddajo povpraševanja:

Z izpolnitvijo obrazca za oddajo povpraševanja se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: ime, priimek, naslov, telefonska številka, podjetje, e-naslov in IP-naslov naprave, s katere oddaja povpraševanje.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v navedene namene.

 

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov sterilizator@kemofarmacija.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • Pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki: posameznik ima pravico do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim, da se seznani z obdelavo in da preveri njihovo zakonitost.
 • Pravica do popravka oz. dopolnitve osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da Kemofarmacija d.d. brez nepotrebnega odlašanja popravi njegove netočne osebne podatke.
 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da Kemofarmacija d.d. brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, v obsegu, kot ga dovoljuje veljavna zakonodaja.
 • Pravica do omejitve obdelave: posameznik ima pravico doseči, da Kemofarmacija d.d. omeji obdelavo osebnih podatkov, kadar oporeka točnosti osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe, ter v primerih, ko Kemofarmacija d.d. njegovih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo njegovih pravnih zahtevkov.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: posameznik ima pravico, da prejme svoje osebne podatke, ki jih je posredoval Kemofarmaciji d.d., v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter pravico, da te podatke Kemofarmacija d.d. posreduje drugemu upravljavcu, kadar je do tehnično izvedljivo.
 • Pravica posameznika do ugovora: posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se le-ta izvaja zaradi zakonitih interesov upravljavca podatkov. Ravno tako ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se ti obdelujejo za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, v kolikor je povezno s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se njegovi osebni podatki ne obdelujejo več.
 • Pravica do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

 

Postopek uveljavljanja pravic:

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov sterilizator@kemofarmacija.si .

Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Kemofarmacija d.d., sama ali s pomočjo pogodbenih partnerjev obdeluje in uporablja osebne podatke, posredovane preko povpraševanj, do preklica za naslednje namene obdelave in uporabe: prejem povpraševanja, statistična obdelava, pošiljanje ponudb.

Podjetje Kemofarmacija d.d. avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Podjetje Kemofarmacija d.d. podatke o obiskanosti spletnega mesta uporablja za lastne potrebe.

 

PIŠKOTKI

 

Pogoji glede uporabe piškotkov
 • Kaj so piškotki
  Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Brskalnik nato informacijo shrani in jo ponovno posreduje strežniku spletnega mesta. Ko se uporabnik vrne na isto spletno mesto, ga preko piškotka strežnik prepozna. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje.
  Glede trajanja ločimo začasne ali sejne piškotke in trajne ali shranjene piškotke. Sejni piškotki se shranijo od trenutka, ko uporabnik obišče spletno mesto, do trenutka, ko zapre brskalnik. Trajni piškotki pa ostanejo shranjeni tudi, ko uporabnik zapre brskalnik. Trajni piškotki ostanejo shranjeni dlje časa, lahko tudi več let.
 • Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani
  Uporabljamo lastne in druge piškotke. Te piškotke lahko preberejo in uporabijo le naši strežniki. Uporabljamo piškotke, ki so potrebni za brskanje po naših spletnih mestih, zagotavljajo njihovo pravilno delovanje ali izboljšajo uporabniško izkušnjo.
  Drugi piškotki izvirajo iz drugih, partnerskih spletnih mest in so povezani s storitvami, ki jih tretje strani ponujajo na naših spletnih mestih. Za več informacij o teh piškotkih si preberite pogoje o uporabi piškotkov ustrezne tretje strani.
 • Povezave do drugih spletnih strani
  Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih mest. Glede uporabe piškotkov in pogojev varovanja zasebnosti na teh spletnih mestih ne moremo odgovarjati. Preberete lahko tudi izjavo o varstvu zasebnosti na drugih spletnih mestih, ki jih obiščete.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo
Lastni piškotki:
 • iAgreeCookie: trajni piškotek, ki shranjuje datum, ko je uporabnik potrdil, da se strinja z uporabo piškotkov.
 • JSESSIONID: sejni piškotek, ki shranjuje identifikacijsko številko seje. Veljavnost piškotka poteče, ko zapremo brskalnik.
 • WC_AUTHENTICATION_ID: sejni piškotek, ki se uporablja za avtentikacijo uporabnika preko varne (SSL) povezave. Veljavnost piškotka poteče, ko zapremo brskalnik.
 • WC_SESSION_ESTABLISHED: sejni piškotek, ki se ustvari, ko se vzpostavi seja. Veljavnost piškotka poteče, ko zapremo brskalnik.
 • WC_USERACTIVITY_ID: sejni piškotek, ki se uporablja za identifikacijo uporabnika, ko ta nima vzpostavljene varne (SSL) povezave. Vsebuje sejne vrednosti kot so čas poteka seje in identifikator seje. Veljavnost piškotka poteče, ko zapremo brskalnik.

Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

 

Drugi piškotki/piškotki, ki izvirajo od drugih spletnih mest:

Podjetje: Google analytics:

 • _ga: Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Veljavnost piškotka je 2 leti.
 • _gat: Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Veljavnost piškotka je 10 minut.
 • _ga_40T10V6FWB: Statistični piškotek spletnega mesta – Google Analytics. Veljavnost piškotka je 1 leto.

Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

 

Upravljanje piškotkov

S privolitvijo uporabe piškotkov, se v vaš računalnik ali drugo napravo shrani piškotek, ki si je to zapomnil za naslednjič, ko ponovno obiščete isto spletno stran. Če želite kadar koli umakniti svojo privolitev, morate izbrisati piškotke s spremembo ustreznih nastavitev brskalnika.

Če želite omejiti, blokirati ali izbrisati piškotke našega spletnega mesta, lahko to storite s spremembo ustreznih nastavitev v brskalniku. Navodila za spremembo teh nastavitev najdete v ‘Pomoči’ vašega brskalnika. V tem primeru se lahko zgodi, da nekatere funkcije morda ne bodo pravilno delovale.

 

OBJAVA SPREMEMB

Vsaka sprememba pravnih obvestil bo objavljena na tej strani in na drugih ustreznih mestih.

 

OSEBNA IZKAZNICA

Kemofarmacija d.d.
Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana Slovenija
Identifikacijska št. za DDV: SI90515307
Matična številka: 5003814000
www.kemofarmacija.si